Oscarový spisovatel Michael Cunnignham představí svůj nový román

Osobnosti literatury v Praze

Na pozvání Nadačního fondu Festival spisovatelů Praha přilétá do České republiky ceněný americký autor Michael Cunningham. Příjezd autora oceněného Pulitzerovou cenou se uskutečňuje za podpory hlavního města Prahy.

Mezi čtvrtým a sedmým listopadem představí svůj nový román By Nighfall, který měl americkou premiéru na konci září tohoto roku. S Cunninghamem se bude možné setkat v divadle Viola, Americkém centru a galerii Louvre. Vystoupí také v diskusním programu rádia Svobodná Evropa.

Svou pražskou návštěvu zahájí Cunnignham moderovanou diskuzí v Americkém centru v Praze ve čtvrtek 4. listopadu od 18 hodin. Na druhý den se představí v divadle Viola, kde přečte ukázku ze svého posledního románu By Nightfall, který na svou českou premiéru teprve čeká. Večerem provede Michael March, prezident Festivalu spisovatelů Praha. V prostorách galerie Louvre je na sobotní odpoledne připravena neformální diskuze spojená s autogramiádou jeho románu Hodiny (Odeon). Tlumočí Jindra Dvořáková.   

Nositele Pulitzerovy ceny Michaela Cunninghama proslavil především román Hodiny, později také zfilmovaný a oceněný Oscarem. Jeho dílo ale čítá šest románů, z nichž kromě Hodin dosud česky vyšly dva - Domov na konci světa a Vzorové dny. Cunningham se řadí mezi nejčtenější a nejdiskutovanější současné americké prozaiky, i proto, že se svým dílem snaží odpovídat na tíživé otázky lidské civilizace i života jednotlivců.

  

PROGRAM MICHAELA CUNNINGHAMA V PRAZE

4. – 11. listopadu

 

čtvrtek 4. listopadu

18.00 Americké centrum v Praze

diskuze v angličtině

moderuje Michael March

 

pátek 5. listopadu

12.00 rozhovor pro rádio Svobodná Evropa

 

20.00 divadlo Viola

diskuze a čtení z nového románu By Nightfall

v angličtině (tlumočení: Jindra Dvořáková)

moderuje Michael March

klavírní doprovod: Emil Viklický

 

sobota 6. listopadu

18.00 galerie Louvre

neformální setkání s autorem, diskuze v angličtině

tlumočení: Jindra Dvořáková

autogramiáda knihy Hodiny (Odeon)

 

plak MC Louvre.jpg

14. října 2010
14. října 2010