TISKOVÁ ZPRÁVA: RESPECT World Music FESTIVAL 2008

TOY VIVO DUO ve Španělské synagoze dne 30. 6. 2008

TOY VIVO DUO

 

 

Izraelská sestava Toy Vivo vás na Respectu zavede do stylově vybroušené, hráčsky virtuózní hudby Středního Východu. Vedoucím dua je izraelský hudební průkopník Avshalom Farjun, který stál u zrodu průlomové arabsko-izraelské skupiny Bustan Abraham. Jeho nástrojem je citera qanun, která má v klasické hudbě Středního Východu stejně důležité postavení jako v Evropě klavír. Qanun znamená arabsky zákon, v 10. století jej vynalezl věhlasný Al-Faarabi z Persie, který svým nástrojem celý dvůr bagdádského kalifa nejprve rozesmál, potom rozplakal, a nakonec uspal.

 

 

Avshalom Fajrum se představí v rámci festivalu hned dvakrát, 28.6. na ostrově Štvanice se sestavou Toy Vivo Trio v kratším setu. V pondělí 30.6. si můžete vychutnat samostatný akusticky koncert Toy Vivo Duo v jedinečném prostředí Španělské synagogy.

 

 

Qanun, a sophisticated version of the European zither, is the key instrument of Middle East. Avshalom Farjun is a self-taught virtuoso and one of the most respected visionaries of the Israeli music scene.

 

 

 

RESPECT World Music FESTIVAL 2008 pořádaný Rachot Production s.r.o. získal partnerství hlavního města Prahy ve výši 1 500 000 Kč.

 

Více informací na www.respectmusic.cz
Předprodej
: Ticketpro
Cena vstupného v předprodeji:  250 Kč  + poplatky

6. června 2008
6. června 2008